Херо Мустафа хвърля първата топка на европейската Суперкупа по софтбол
Посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа прие поканата на Българската федерация по бейзбол и софтбол (БФБС) и ще изпълни церемониалното първо хвърляне на турнира за европейската Суперкупа по софтбол слоупич в София (2-7 август), предаде БГНЕС. Присъствие на откриването в понеделник от 18:30 ч. на ст. „Октомври“ в Студентски град потвърди и […]

Посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа прие поканата на Българската федерация по бейзбол и софтбол (БФБС) и ще изпълни церемониалното първо хвърляне на турнира за европейската Суперкупа по софтбол слоупич в София (2-7 август), предаде БГНЕС.

Присъствие на откриването в понеделник от 18:30 ч. на ст. „Октомври“ в Студентски град потвърди и зам.-председателят на фондация „София – Европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев. Президентът на БФБС Юрий Алкалай изпрати официална покана и до служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

В континенталния клубен турнир по софтбол слоупич за смесени отбори ще участват осем европейски и един азиатски тим. Домакин на надпреварата е „Академици София“, а за титлата ще се борят още „Манхайм Торнадос“ (Германия), „Травълърс“ (Германия), „Уейнс Пардубице“ (Чехия), „Спаркс Младе Буки“ (Чехия), „Мортсел Скайуокърс“ (Белгия), „Ийстпро/Стоукс BBQ“ (Великобритания), „Воса Нови Сад“ (Сърбия) и „Шокърс“ (ОАЕ).

Мачовете ще се играят всеки ден от 9:00 ч. на ст. „Октомври“ в Студентски град и от 10:00 ч. на ст. „Диана“ в националния спортен комплекс в кв. „Дианабад“. В първата фаза отборите ще се срещнат всеки срещу всеки по веднъж, след което ще бъдат разделени на три тройки според постигнатите резултати. Те ще играят по още веднъж помежду си в минигрупи 1-3, 4-6 и 7-9, след което новото подреждане ще оформи двойките за определяне на крайното класиране: финал между първия и втория; мач за бронзовите медали между третия и четвъртия; и т. н. за 5-о и 7-о място.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук