Търговище посрещна с цветя и любов олимпийската си гордост Антоанета Костадинова
Водете децата си в залите, призова вицеолимпийската шампионка „Родители, водете децата си в залите, по стадионите, нека тренират, нека се занимават със спорт„. С тези думи се обърна към съгражданите си вицеолимпийската шампионка Антоанета Костадинова. Заедно с треньора ѝ Христо Маринов те бяха аплодирани от стотици граждани и ръководството на общината по време на тържеството, организирано […]

Водете децата си в залите, призова вицеолимпийската шампионка

Родители, водете децата си в залите, по стадионите, нека тренират, нека се занимават със спорт„. С тези думи се обърна към съгражданите си вицеолимпийската шампионка Антоанета Костадинова. Заедно с треньора ѝ Христо Маринов те бяха аплодирани от стотици граждани и ръководството на общината по време на тържеството, организирано по повод успеха им в Токио.

Беше ми по-лесно да спечеля медала, отколкото сега да се събера и да кажа какво чувствам. Много благодаря на всички за подкрепата“, каза Костадинова. Треньорът Христо Маринов използва трибуната, за да благодари на хората, които през годините са ги подкрепяли и са вярвали в тях. „Щастливи сме. Ние прости си вършим нашата работа. И ще продължаваме да я вършим„, бе лаконичен той.

Тържественото посрещане започна с изнасяне на българският трикольор. А химна на България изпя Ростислав Атанасов – племенник на Антоанета Костадинова.

Кметът Дарин Димитров връчи на сребърната олимпийска медалистка и нейния треньор почетни плакети на Община Търговище. Той изрази гордостта си от факта, че ръководи общината точно в годината на успеха на Костадинова. „Благодари Ви много, защото изпълнихте сърцата ни. Нека Господ да ви помага!„, обобщи Дарин Димитров.

По-късно, в специално обособена зона, всички желаещи можеха да вземат автограф от Костадинова и Маринов и отнесоха в домовете си спомен от шампионите.

В края на церемонията организаторите пожелаха на екипа успех и отново да зарадват Търговище с представянето си в Париж приз 2024 година.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук