Пореден ден на протести във Франция срещу здравните сертификати
Отново хиляди протестираха във Франция срещу здравните сертификати, съобщава Нова телевизия. От днес в страната се изисква доказателство за ваксинация срещу коронавируса или отицателен тест, за допускане до цяла редица социални дейности и обществени сгради. Това е третият пореден уикенд на протести. Освен в столицата Париж, митинги имаше в Марсилия, Лион, Монпелие, Нант и Тулуза. […]

Отново хиляди протестираха във Франция срещу здравните сертификати, съобщава Нова телевизия. От днес в страната се изисква доказателство за ваксинация срещу коронавируса или отицателен тест, за допускане до цяла редица социални дейности и обществени сгради.

Това е третият пореден уикенд на протести. Освен в столицата Париж, митинги имаше в Марсилия, Лион, Монпелие, Нант и Тулуза.

Въпреки недоволството, двете камари на парламента одобриха новите правила, които предвиждат и задължителна ваксинация за здравните работници.

„Създаваме разделение в обществото и според мен това е недопустимо в страна, зачитаща човешките права. Затова съм на улицата. Никога в живота си не бях протестирала, но смятам че свободата ни е в опасност“, споделя френска гражданка.

„Няма да ходя в ресторантите тогава. Не ми пука. Няма да си продам душата, за да ме пуснат в киното или някаква подобна безсмислица. Но залогът е още по-голям. Нашата свобода. Тя е над всичко“, възмущава се протестиращ.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук