Тошко Йорданов: В структурата на кабинета няма да има нищо екстравагантно
„Министерския съвет едва ли ще изглежда като структура ненормално, няма да има екстравагантно. Глупост няма да направим, това е отговорността на мандатоносителя и на кандидат-премиера да представи структура и състав“. Това каза пред bTV шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Партията получи вчера първият проучвателен мандат от президента Румен Радев за […]

„Министерския съвет едва ли ще изглежда като структура ненормално, няма да има екстравагантно. Глупост няма да направим, това е отговорността на мандатоносителя и на кандидат-премиера да представи структура и състав“.

Това каза пред bTV шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Партията получи вчера първият проучвателен мандат от президента Румен Радев за съставяне на кабинет в рамките на 46-ото Народно събрание.

Той повтори, че съставът на кабинета ще бъде представен в парламента.

Йорданов призова партиите на протеста да покажат отношението си към новото правителство в пленарната зала.

„Ние нямаме коалиционно споразумение, ние имаме обща визия и всички твърдяха до оня ден, че това е това е най-важното, хайде да си спазваме думите. Какво ще се случи, то ще стане пред очите на всички“, коментира шефът на парламентарната група на ИТН.

Гласовете на които разчита партията на Слави Трифонов при гласуването са поне от няколко партии.

„По-логично е гласовете да дойдат от БСП. Другите две партии, за които се твърди, че са на протеста, се надявам поне едната да си застане зад думите и да гласува за приоритетите, които заедно уточнихме“, заяви Тошко Йорданов.

Тази сутрин пред bTV от Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ поискаха имената на министрите да бъдат обсъдени.

„Очаквам да научим кабинета не пак по телевизията“, заяви Арман Бабикян от ИБГНИ.

„Не е много сериозно да се представя кандидат за премиер в последния момент. Надявам се, че структурата и съставът на Министерския съвет ще бъдат обект на обсъждане и преговори предварително“, коментира Борислав Сандов от ДБ.

Все по-вероятно е да има редовен кабинет, е мнението на лидера на социалистите Корнелия Нинова. Тя единствена обяви, че познава кандидатът за премиер от преговорите за сформиране на правителство.

Разговорите за бъдещия кабинет продължават.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук