Отново пламна огромният пожар над село Виден
Засегнато е смесено насаждение на площ от около 10 дка Отново пламна огънят над село Виден в Старозагорско. Пожарът, възникнал вчера в боров масив, бе потушен, но заради високите температури и силния вятър отново се е разпалил. Огънят бързо се разраства. Засегнато е смесено насаждение на площ от около 10 дка, като на места пожарът […]

Засегнато е смесено насаждение на площ от около 10 дка

Отново пламна огънят над село Виден в Старозагорско. Пожарът, възникнал вчера в боров масив, бе потушен, но заради високите температури и силния вятър отново се е разпалил.

Огънят бързо се разраства. Засегнато е смесено насаждение на площ от около 10 дка, като на места пожарът преминава върхово, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

С огнената стихия се борят служители на Пожарна безопасност и защита на населението, два екипа от Регионална дирекция по горите – Стара Загора, 20 служители от ДЛС-Мазалат и държавни горски стопанства Стара Загора и Казанлък, както и доброволци.

Релефът на местността е пресечен. В действията по овладяването участват противопожарни автомобили с висока проходимост и булдозер.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук