Йордан Цонев: ДПС не трябва да носи отговорност за политически буламач между ИТН, ДБ, ИБГНИ и БСП
„Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби. Икономическият екип на правителството е от икономическото крило на кръга „Капитал“. Става въпрос за сериозна машина със свой начин на влияние“. Това каза пред БНР Йордан Цонев, заместник-председател на ДПС и на парламентарната група на Движението. Според него „задкулисие е, когато не участваш пряко с […]

„Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби. Икономическият екип на правителството е от икономическото крило на кръга „Капитал“. Става въпрос за сериозна машина със свой начин на влияние“.

Това каза пред БНР Йордан Цонев, заместник-председател на ДПС и на парламентарната група на Движението. Според него „задкулисие е, когато не участваш пряко с лицето си“.

„При нас няма задкулисие“, подчерта той. И оцени качествата на служебния министър-председател, но се усъмни в изтъкваната успешност на служебния икономически министър и на служебния министър на финансите.

„ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови – като измислената координирана атака със Слави“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Йордан Цонев посочи, че ДПС ще реши дали ще подкрепи проектокабинет на ИТН, когато станат ясни и имената на министрите:

„В личен план ще пледирам пред колегите да не го подкрепяме. Нужно е правителство на България. Но правителство, подкрепено от градската десница, от някаква формация на Мая без облик, от наследника на комунистическата партия и антисистемната формация на Слави ми прилича на – имаше един разказ на Уилям Сароян – „Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света“. Ще пледирам да не носим отговорност за този политически буламач“.

Според него конструкторите на правителството, сред които не е ДПС, са „свили ушите на тези, които са създавали скандали“. „Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен“.

По думите на депутата ДПС няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство:

„Не смятаме, че това е спасението на България… В интерес на страната, на работата можем да партнираме в парламента по определени теми. Има теми, при които всяко правителство може да разчита на нас – за финансова стабилност, за облекчаване на условията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тема, за спазването на Конституцията и законите“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук