Рашков: Не съм получавал покани за министър, не са ми предлагали посланически пост
Не съм получавал никакви покани от никъде, нито са ми предлагали да ме пращат извън страната като посланик. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в отговор на въпрос получавал ли е покана за министър в кабинета на ИТН.  Във връзка с успешно проведената мащабна полицейска работа, обхващаща 10 дни преди провеждането на парламентарните избори. Нашите […]

Не съм получавал никакви покани от никъде, нито са ми предлагали да ме пращат извън страната като посланик. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в отговор на въпрос получавал ли е покана за министър в кабинета на ИТН. 

Във връзка с успешно проведената мащабна полицейска работа, обхващаща 10 дни преди провеждането на парламентарните избори. Нашите усилия, които целяха да осигурим честни и прозрачни избори, успяхме да снижим до минимум корпоративния вот. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по време на церемония по награждаване на директори на ОДМВР, предаде Novini.bg.

Той добави, че имат своя принос за снижаването на криминалния вот и българските граждани да дадат своя глас за онези партии и коалиции, които могат да решат проблемите им.

 

Отличници в пресичането на търговията с гласове у нас са ОД на МВР Варна, Враца, Пловдив и Кърджали, стана ясно по време на брифинга.

 

Част от сигнала ми срещу Иван Гешев изпратих до зам.-главния прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов, каза вътрешният министър, предаде Агенция „Фокус“.

 

„Днес изпратих част от материалът, които министър Янаки Стоилов внесе във ВСС. Беше отказано този материал да бъде разгледан по същество от ВСС. Отделих част от него, отнасящ се до незаконосъобразно публикуване в публичното пространство на материали, придобити чрез прилагане СРС. И материали, установени при разследването на определени случаи.

 

Според мен има основание с този въпрос да се занимае Следствената служба. Изпратих този материал на зам.-главния прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов. Надявам се, че там ще проведат разследване и да се отговори на въпроса дали става въпрос за извършено престъпление от главния прокурор или не. А, ако се даде отрицателен отговор – какви ще са мотивите за това“, обясни Рашков.

„Много често напомням, че по два закона в нашата страна е забранено разгласяването на данни, събрани чрез СРС. Гаранция, че това няма да си позовали никой представлява инкриминирането на това деяние в разпоредбата на чл. 145 а от НК“, уточни той.

 

Рашков допълни, че сред опонентите на този въпрос има включително сред членове на ВСС. „Те гледат на въпроса от ъгъла на защита на главния прокурор Иван Гешев, така , както и няколко представители на прокуратурата – окръжния прокурор на Плевен, ръководителят на Специализираната прокуратура“, каза ще Бойко Рашков.

Той даде пример с осъден във Варненския апелативен, с което лице е признато за виновно точно в това престъпление – разгласяване на СРС.

 

„Струва ми се странно, че в единия случай лицето е извършено престъпление, а сега според някои от колегите на ВСС няма такова нещо не може да се започне досъдебно разследване.

 

В близките дни, седмици и месеци, ще очакваме с нетърпение решението на прокуратурата по този казус. Дали ще може всеки прокурор, на който се възложи случая, ако въобще се, да прояви кураж и да образува досъдебно производство и да започне разследване срещу главния прокурор“, посочи Рашков.

Той поясни, че в сигнала има включен абзац с публикувана кореспонденция от мобилни устройства между различни лица, която е подредена специално, за да се внуши на обществото, а и да убеди орган на съдебната власт, са се случили така, както на Иван Гешев му се иска.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук