Германия се готви да задължи всички влизащи в страната да се тестват
Германският здравен министър планира да разшири обхвата на задължителните тестове Означава ли това, че всички, които пътуват от България за Германия, ще трябва да се тестват?  Ще изисква ли Германия задължителни тестове за коронавирус от всички, влизащи в страната? Този въпрос засяга и стотици хиляди българи, които живеят или работят в Германия, а през лятото […]

Германският здравен министър планира да разшири обхвата на задължителните тестове

Означава ли това, че всички, които пътуват от България за Германия, ще трябва да се тестват? 

Ще изисква ли Германия задължителни тестове за коронавирус от всички, влизащи в страната? Този въпрос засяга и стотици хиляди българи, които живеят или работят в Германия, а през лятото се завръщат за известно време в България, пише Дойче Веле. 

Шпан: Тестовете ще са задължителни за всички

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан очевидно възнамерява да разшири обхвата на задължителните тестове. В едно интервю Шпан каза, че в бъдеще завръщащите се отпускари и всички влизащи в Германия ще трябва да представят отрицателен корона тест – независимо откъде пътуват и с какво превозно средство пристигат в Германия.

Досега задължителни тестове трябваше да представят единствено пристигащите със самолет или от високо рисови региони, които нямат пълна ваксинация или доказателство, че са преболедували Ковид-19. Говорителка на германското Здравно министерство уточни, че в момента в кабинета се съгласуват новите по-строги мерки за влизащите в страната.

Според публикации в медиите, засега министърката на правосъдието Кристине Ламбрехт се противопоставя срещу плановете на Шпан. Тя смятала, че разширените задължителни тестове са прекомерна мярка.

Все повече германци се заразяват в чужбина

Според Института „Роберт Кох“, хората, които се завръщат от чужбина в Германия, допринасят все повече за разпространяването на заразата. Тъкмо в началото на лятото броят на завръщащите се от чужбина, които се оказват преносители на коронавируса, рязко се е увеличил. Заразяването при около 10 процента от всички регистрирани случаи в Германия в последните седмици вероятно е станало извън страната.

Германците гледат с особено внимание към Испания, която е тяхна любима туристическа дестинация. Страната отчита нарастващ брой нови случаи на Ковид-19 и здравните власти в Берлин я обявиха за „високо рискова“. Хората, които влизат от Испания в Германия, в това число от любимите курорти Майорка и Канарските острови, вече трябва да представят или сертификат за двойна ваксинация, или свидетелство за преболедуван Ковид-19. В противен случай са длъжни да се карантинират за 10 дни.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук