Президентът започва консултации с партиите за състава на ЦИК
След промените в Изборния кодекс старата комисия трябва да се разпусне и да се назначи нова с намален състав Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на БСП, припомня bTV. Още миналата седмица от левицата обявиха, че ще го върнат. След това ще има консултации за определяне на новия състав на Централната […]

След промените в Изборния кодекс старата комисия трябва да се разпусне и да се назначи нова с намален състав

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на БСП, припомня bTV. Още миналата седмица от левицата обявиха, че ще го върнат.

След това ще има консултации за определяне на новия състав на Централната избирателна комисия. След промените в Изборния кодекс старата комисия трябва да се разпусне, а на нейно място да се назначи нова с намален състав от 15 души.

ГЕРБ-СДС ще имат четирима представители в новата ЦИК, Има такъв народ и БСП – по трима. ДПС и „Демократична България“ – по двама, а „Изправи се! Мутри вън“ – един.

От формацията около Мая Манолова вчера обявиха своята номинация – Росица Матева. От БСП също са изпратили съобщение за своите предложения – Емил Войнов, Силвия Стойчева и Цветанка Георгиева.

От другите партии ще обявят номинациите си при консултациите с президента.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук