Трупаме рекордни суми в банките
Жилищните заеми са най-търсени По време на пандемията хората спестиха рекордна сума в банките. От началото на извънредното положение до края на март депозитите на домакинствата са нараснали с 6,73 млрд. лв., или с 12%, показват данните на БНБ. Това е рекорден ръст на спестяванията на гражданите в рамките на година, пише вестник Труд. Явно […]

Жилищните заеми са най-търсени

По време на пандемията хората спестиха рекордна сума в банките.

От началото на извънредното положение до края на март депозитите на домакинствата са нараснали с 6,73 млрд. лв., или с 12%, показват данните на БНБ.

Това е рекорден ръст на спестяванията на гражданите в рамките на година, пише вестник Труд. Явно заради по-малкото пътувания, посещения на ресторанти, заведения и театри, както и заради по-малкото пазаруване на дрехи, хората спестяват повече.

Депозитите на фирмите също са нараснали рекордно – с 4,157 млрд. лв. за година, и с близо 700 млн. лв. само за миналия месец. Увеличението на спестяванията на бизнеса в банките е с рекордните 16% в рамките на година, става ясно от данните на БНБ. В резултат общият размер на депозитите на фирми и граждани е нараснал с 10,4 млрд. лв. за година.

Жилищните кредити продължават да бъдат най-търсени. За година те са нараснали с 11,9%, или с 1,3 млрд. лв. Същевременно увеличението при потребителските заеми е с 5,5%, а кредитите за бизнеса са нараснали с 2,7%.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук