„Изправи се! Мутри вън!“ предлага намаление на депутатската заплата до средната за страната
Депутатските заплати да бъдат намалени до средното за страната възнаграждение  Предложението на групата „Изправи се! Мутри вън!“ (ИМВ), обяви председателят ѝ Мая Манолова. „От близо 7000 на 1400 лева. Предлагаме, освен народните представители, сериозно намаляване на възнагражденията да има и за министрите, министър-председателя, вицепремиерите, шефовете на агенции и лицата, които заемат висши публични длъжности“, каза […]

Депутатските заплати да бъдат намалени до средното за страната възнаграждение

 Предложението на групата „Изправи се! Мутри вън!“ (ИМВ), обяви председателят ѝ Мая Манолова.

„От близо 7000 на 1400 лева. Предлагаме, освен народните представители, сериозно намаляване на възнагражденията да има и за министрите, министър-председателя, вицепремиерите, шефовете на агенции и лицата, които заемат висши публични длъжности“, каза тя.

„Смятаме, че в ситуация на тежка социална, здравна и икономическа криза, когато гражданите мизерстват, а бизнесът е на колене, когато малките фирми фалират и не получават помощ от българската държава, не смятаме че народните представители трябва да получават заплати от по няколко хиляди лева.“, уточни тя. 

Манолова настоява намалението да важи до края на годината, а спестените средства да бъдат насочени за лични асистенти на хората с увреждания.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук