Законопроектът на „Има такъв народ“ за промени в Изборния кодекс мина на първо четене
Законопроектът на „Има такъв народ“ за промени в Изборния кодекс мина на първо четене в парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Първоначално за законопроекта гласуваха единодушно 212 народни представители, но от ГЕРБ – СДС поискаха прегласуване с мотива, че Станислав Трифонов не е гласувал. При повторното гласуване „за“ законопроекта гласуваха 210 народни представители, без „против“ […]

Законопроектът на „Има такъв народ“ за промени в Изборния кодекс мина на първо четене в парламента, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Първоначално за законопроекта гласуваха единодушно 212 народни представители, но от ГЕРБ – СДС поискаха прегласуване с мотива, че Станислав Трифонов не е гласувал.

При повторното гласуване „за“ законопроекта гласуваха 210 народни представители, без „против“ и с 1 „въздържал се“, с което той бе приет.

От „Има такъв народ“ предлагат избирателните секции извън страната да се образуват, където има дипломатическо или консулско представителство, или при наличие на не по-малко от 40 избиратели, подали заявление. Те предлагат изключение да правят изборите за Европейски парламент, като такива секции да се образуват само в държави-членки на Европейския съюз.

От партията предлагат също така да се създаде изборен район „Извън страната“, както и изцяло въвеждането на машинния вот.

От „Има такъв народ“ предлагат още Централната избирателна комисия (ЦИК) да се състои от 15 членове и да се назначава с указ на президента след публични консултации.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук