ГЕРБ: Мая Манолова нахлу вероломно в „Булгартрансгаз“, искаме оставката й! Има по-нормални от нея
От ПП ГЕРБ реагираха изключително остро на днешното нахлуване на Мая Манолова в сградата на „Булгартрансгаз“, което действие определиха като „вероломно“ и в разрез със законите в страната. ,,Днес госпожа Мая Манолова в качеството си на председател на Временната комисия за проверки за установяване на злоупотреби по отношение действията на Министерски съвет и държавните дружества […]

От ПП ГЕРБ реагираха изключително остро на днешното нахлуване на Мая Манолова в сградата на „Булгартрансгаз“, което действие определиха като „вероломно“ и в разрез със законите в страната.

,,Днес госпожа Мая Манолова в качеството си на председател на Временната комисия за проверки за установяване на злоупотреби по отношение действията на Министерски съвет и държавните дружества нахлу в „Булгартрансгаз“, придружена от няколко народни представители, членове на комисията, неизвестно по какви критерии подбрани от нея.

Държа само да отбележа, че в тази група за нахлуване нямаше представители на политическа партия ГЕРБ. Странно защо. Госпожа Манолова поясни, че иска да проведе разговор и да ѝ бъдат предоставени всички документи, свързани с реализацията на „Балкански поток“ и тези документи трябва да ѝ бъдат представени до понеделник и то на електронен носител“, поясни министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

,,Странно е защо е това настояване за това предоставяне на цялата тази огромна по обем документация, която е и чувствителна като съдържание, и има определена класификация да бъде предоставена на електронен носител. Интересно е дали тази комисия ще прави проверка или ще разпространява информация, или ще я ползва за нещо друго, че такова голямо настояването да се предостави по този ред. Такава информация се предоставя по официален ред – заверена с подпис и печат от дружеството. Това предвижда законът. Тези действия, това нахлуване, не знам като какъв акт мога да го определя, освен като вероломно нахлуване в едно държавно дружество. Смятам, че това е поведение, което не подобава на един народен представител. Надявам се да си вземат поука, да прочетат правилника на Народното събрание, за да видят какъв е редът за изискване на тези документи“, добави Петкова.

Манолова днес излъга и злоупотреби с мястото, което заема като председател на временната комисия за проверка, за да извлече евтин политически дивидент. Тази жена с т.нар. нови лица в политиката хвърлят държавата в хаос, отбеляза на брифинга Дани Каназирева.

,,От ПГ на ГЕРБ ще поискаме оставката на Мая Манолова като председател на временна комисия по проверка, като това ще го предложим още на следващото заседание на Народното събрание. Причините за това са тежка неадекватност и невъзможност да си изпълнява задълженията, защото случилото се днес е пълен абсурд. Нямаме нужда от полицай, а от председател на тази комисия. Смятаме, че има по-нормални хора от нея, но с г-жа Манолова ще се провали тотално работата на тази комисия и няма да се установят никакви факти или обстоятелства около управлението в последните четири години“, настоя от своя страна и Тома Биков.

По време на извънредната пресконференция от ГЕРБ обявиха още пред медиите, че в понеделник ще внесат официално искане до Конституционния съд мораториума, който наложи парламентът дейностите на правителството в оставка. По думите им по този начин се ограничават правомощията на Министерски съвет и на други държавни органи.

Считаме, че вече има такава съдебна практика, но вероятно на юристите в Народното събрание от партиите на промяната отново тя трябва да им се напомни, посочи Десислава Атанасова.

Въпросното решение на Народното събрание рязко противоречи на Конституцията на Р България, тъй като нарушава принципа за правова държава и разделението на властите, ограничавайки дейността не само на Министерски съвет, но и на всеки един държавен орган, коментира вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

,,Когато заявяваш, че си символ на промяната трябва да спазваш Конституцията, която има пряко действие. Трябва да даваш най-малкото пример с това. Има-няма за три дни мнозинството в това Народно събрание прие не по-малко от три противоконституционни решения“, допълни още Захариева.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук