„Вероломно нахлуване на Мая-полицая“. ГЕРБ поиска оставката на Манолова
Скандалът с нахлуването на съпредседателката на „Изправи се! Мутри вън!“ в „Булгартрансгаз“ се разраства „Това беше вероломно нахлуване в държавно дружество!“ Това заяви преди малко, на специална пресконференция на ГЕРБ, министърката на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, по повод на нахлуването на Мая Манолова и група народни представители в сградата на „Булгартрансгаз“ от по-рано през деня. Парламентарната […]

Скандалът с нахлуването на съпредседателката на „Изправи се! Мутри вън!“ в „Булгартрансгаз“ се разраства

Това беше вероломно нахлуване в държавно дружество!“

Това заяви преди малко, на специална пресконференция на ГЕРБ, министърката на енергетиката в оставка Теменужка Петкова, по повод на нахлуването на Мая Манолова и група народни представители в сградата на „Булгартрансгаз“ от по-рано през деня.

Парламентарната група на ГЕРБ пък иска и оставката на Манолова като председател на Комисията по ревизия на управлението на Бойко Борисов, именно заради днешните ѝ действия предава КЛУБ Z.

Припомняме, че по-рано днес Манолова и депутати от БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ влязоха в „Булгартрансгаз„, за да получат документи за сделките на държавното енергийно дружество и по-специално около т.нар. „Балкански поток“. Акцията ѝ е част от дейността на председателстваната от нея комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов.

Причината за посещението ѝ е, че тя и комисията са поискали документи по т.нар. „Балкански поток“, но от дружеството ѝ казали, че няма как да ги изпратят, защото не работели скенерите.

Така тя се появява на живо в компанията, придружена от депутати от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП. От ГЕРБ там е трябвало да бъде Дани Каназирева, но тя потеглила за своя избирателен район – Пловдив.

Два часа по-късно, Каназирева беше на пресконференцията на ГЕРБ и обвини Манолова в лъжа. А Теменужка Петкова се усъмни в мотивите зад посещението.

Защо искат документите на електронен носител? Дали защото ще се прави проверка или защото ще се разпространява информация. Такава информация се предава по официален ред, заверено.“

Това е вероломно нахлуване„, обяви Петкова.

Тома Биков пък аргументира искането за оставката – „заради тежката неадекватност на Манолова„.

Аз също съм член на тази комисия, никой не ми се обади, никой не каза нищо. Това е пълен абсурд. Защо не бяхме поканени?

Нямаме нужда от Мая-полицая и искаме оставката ѝ от тази комисия. Има по-нормални хора от нея„, завърши той.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук