МВнР на Чехия: Заподозрените за взрива в чешкия оръжеен склад са заснети с камера
Още в началото чешката полиция е знаела как изглеждат двамата мъже, които бяха свързани с информация за експлозиите в склад за боеприпаси в село Върбетице близо до град Злин в източната част на страната. Те са били записани от видеокамера, а след Солсбъри стана ясно кои са те, каза първият вицепремиер и външен министър на […]

Още в началото чешката полиция е знаела как изглеждат двамата мъже, които бяха свързани с информация за експлозиите в склад за боеприпаси в село Върбетице близо до град Злин в източната част на страната. Те са били записани от видеокамера, а след Солсбъри стана ясно кои са те, каза първият вицепремиер и външен министър на Чешката република Ян Хамачек, цитиран от РИА Новости.

„Двамата мъже, които полицията свързва с експлозиите в края на 2014 г. в склад във Върбетице, бяха известни от самото начало, за което помогна видеокамера. Фактът, че говорим за служители на ГРУ, стана ясен през 2018 г., когато самоличността им беше определена във връзка с опита за отравяне на Сергей Скрипал и дъщеря му с нервно-паралитичния агент „Новичок“, каза Хамачек, говорейки по чешката телевизия.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук