Росен Плевнелиев: Планът на задкулисието е да стигнем до президентска република
Единственият вариант за правителство с кратък мандат е на „Има такъв народ“ Това каза Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г. по NOVA По думите му „Демократична България“ няма как да сформират управление, защото са притеснени от това, което виждат в „Изправи се! Мутри вън!“ и „Има такъв народ“. „Притеснява ме, че […]

Единственият вариант за правителство с кратък мандат е на „Има такъв народ“

Това каза Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г. по NOVA

По думите му „Демократична България“ няма как да сформират управление, защото са притеснени от това, което виждат в „Изправи се! Мутри вън!“ и „Има такъв народ“.

Притеснява ме, че държавният глава ще получи повече права по отношение на ЦИК. Голямата битка за България е ако променим системата така, че от парламентарна република стане президентска. Започват да се прокарват идеите как да облечем държавния глава с все повече правомощия„, смята Плевнелиев.

Според него българският президент има много повече права отколкото в Германия и Гърция например. А планът на задкулисието е да се стигне до президентска република.

Има такъв народ“ са политически инженери като Бареков, не гледам на тях като партия с дълъг хоризонт“, заяви Плевнелиев.

Политическа криза ще има когато не сме в състояние да излъчим правителство„, каза още той.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук