Готвят мораториум върху договори и концесии на кабинета „Борисов“
През следващата седмица „Изправи се! Мутри, вън!“ ще внесе като точка в програмата на Народното събрание налагането на мораториум върху сключването на договори, концесии и назначения в агенции и комисии от сегашното правителство Това съобщи депутатът Мария Капон във фейсбук в отговор на упреците на симпатизанти, че новите партии в парламента не са подкрепили предложението […]

През следващата седмица „Изправи се! Мутри, вън!“ ще внесе като точка в програмата на Народното събрание налагането на мораториум върху сключването на договори, концесии и назначения в агенции и комисии от сегашното правителство

Това съобщи депутатът Мария Капон във фейсбук в отговор на упреците на симпатизанти, че новите партии в парламента не са подкрепили предложението на БСП за мораториум. То бе направено от лидера на левицата Корнелия Нинова покрай приетото вече от 45-то Народно събрание решение да се създаде комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов за последните 10 г., пише Сега.

Напротив подкрепихме и с отделен акт ще бъде правилно юридически оформено!„, посочва Капон. Тя пояснява, че според юристите, ако мораториумът е бил вкарван в комисията за проверка, ще се създаде конституционен проблем и може да се „бламират двете действия“. Затова трябва да е с отделен акт.

Още във вторник ще го внесем в програмата„, уверява Капон.

Отказът на новите партии и ДПС да подкрепят искането на БСП за мораториум върху действия на сегашния кабинет в оставка бе причина анализатори да обявят, че анти-ГЕРБ коалицията в новия парламент е започнала да се пропуква.

Според Мария Капон обаче просто лидерът на БСП Корнелия Нинова е побързала да лансира предложението си преди днешния пленум на левицата и не се е вслушала в съветите да се направи като отделен акт.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук