Тошко Йорданов: Ще искаме мажоритарно гласуване в два тура
Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов опроверга манипулациите на ГЕРБ и обяви, че партията ще иска следващите парламентарни избори да са по мажоритарната система в два тура Той определи като нелепи твърденията на представители от партията на Бойко Борисов, че ИТН са се отказали от подобна промяна. „Днес внесохме законопроект за промяна в Изборния кодекс. При […]

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов опроверга манипулациите на ГЕРБ и обяви, че партията ще иска следващите парламентарни избори да са по мажоритарната система в два тура

Той определи като нелепи твърденията на представители от партията на Бойко Борисов, че ИТН са се отказали от подобна промяна. „Днес внесохме законопроект за промяна в Изборния кодекс. При обсъждането в правната комисия ще искаме следващите редовни парламентарни избори да се гласува мажоритарно в два тура.

Трябва технологично време за преразпределяне на избирателните райони. Това е работа, която трябва да се направи качествено. Ако има предсрочни избори, които не са невъзможни, не можем да си позволим тези избори да са по сегашния изборен кодекс. Затова се върви последователно. Прави се промени в ИК, след това се въвежда мажоритарно гласуване в два тура“, уточни той, цитиран от FROG NEWS.

Тошко Йорданов обясни, че с партиите, но без ГЕРБ, са се договорили заседанията на НС да продължат да се провеждат в старата сграда, както и за Великден да няма ваканция.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук