Българските военни се изтеглят от Афганистан
България изтегля военните си подразделения от Афганистан Вчера бе взето решение Съединените щати и НАТО да прекратят мисията „Решителна подкрепа“, в която участват 9600 вонени от 36 страни, предаде БНТ. Първият български контингент беше сформиран на 16 февруари 2002 година. От тогава досега в международната операция са участвали 42 български контингента. Според разчетите на НАТО […]

България изтегля военните си подразделения от Афганистан

Вчера бе взето решение Съединените щати и НАТО да прекратят мисията „Решителна подкрепа“, в която участват 9600 вонени от 36 страни, предаде БНТ.

Първият български контингент беше сформиран на 16 февруари 2002 година. От тогава досега в международната операция са участвали 42 български контингента.

Според разчетите на НАТО чуждестранните войски, поетапно трябва да се изтеглят между 1-ви май и 11-и септември. В момента общо 120 са българските военнослужещи в азиатската страна.

Началникът на отбраната адмирал Ефтимов заяви, че вече е започнала подготовката по отзоваването им.

От военна гледна точка започваме планиране на изтеглянето ни от Афганистан в коалиционен формат, с което да осигурим възможната и надеждна защита на контингента ни до предислоцирането ни в България – координирано, планирано, в пълно взаимодействие с осигуряващите сили„, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук