Народното събрание се мести в старата си сграда
Депутатите от 45-я парламент ще гласуват дали въобще ще се използва бившият Партиен дом Клетвата на 45-я български парламент ще се състои в старата сграда на Народното събрание. Това са решили депутатите на председателски съвет днес, съобщи  Мария Капон от „Изправи се! Мутри вън!“, цитирана от bTV. Информацията беше потвърдена и от други политически сили. Предложението […]

Депутатите от 45-я парламент ще гласуват дали въобще ще се използва бившият Партиен дом

Клетвата на 45-я български парламент ще се състои в старата сграда на Народното събрание. Това са решили депутатите на председателски съвет днес, съобщи  Мария Капон от „Изправи се! Мутри вън!“, цитирана от bTV.

Информацията беше потвърдена и от други политически сили.

Предложението е дошло от Тошко Йорданов от „Има такъв народ“. „За“ такова решение са се обявили всички парламентарни групи без тази на ГЕРБ.

Предстои народните представители да гласуват дали и останалите заседания на 45 НС да не се провеждат на пл. „Народно събрание“.

Преустройството на зала „Света София“ в бившия Партиен дом струва малко над 23 млн. лв. – 23 039 041 лв. Над главите на депутатите трябваше да има стъклен покрив за почти един милион лева – с допълнително затъмнение, за да се ограничи пряката слънчева светлина.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук