Мирослав Попов: Задкулисието не вижда правилното правителство
„Задкулисието осъзна след изборите, че е изпаднало в дезориентация – не се вижда кое ще е правилното правителство, което да продължи практиката на предходното“  Това коментира пред БНР анализаторът Мирослав Попов. Според него „върхушката“ ще направи усилия за съставяне на правителство, но 50 на 50 са шансовете за това. „Отсъстваше национален обществено-политически дебат. Основните проблеми, […]

„Задкулисието осъзна след изборите, че е изпаднало в дезориентация – не се вижда кое ще е правилното правителство, което да продължи практиката на предходното“

 Това коментира пред БНР анализаторът Мирослав Попов.

Според него „върхушката“ ще направи усилия за съставяне на правителство, но 50 на 50 са шансовете за това.

„Отсъстваше национален обществено-политически дебат. Основните проблеми, които стоят пред обществото, не са изведени, камо ли решенията да се видят“, посочи той.

По думите на анализатора фактическата обстановка в страната е „много по-страшна“ от това, което се е говорило в хода на предизборната кампания. Според него затова и много хора не са отишли да гласуват.

Предсрочните избори са някакъв шанс, поправителен изпит за политическата система, за да намери действителните проблеми пред обществото и да съпостави коя политическа сила какви решения предлага. Т.е. да функционираме пълноценно като демократична държава, защото сега не е така“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук