Костадин Ангелов даде 2 варианта за ваксиниралите се с “АстраЗенека”
Току-що разпределихме 8000 дози ремдесивир, в склада има 15 хил. Благодарение на нашата доставка нямаме никакви притеснения Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. В БулБио-НЦЗПБ представители на регионални здравни инспекции в страната получават количества от лекарствения продукт ремдесивир. За допълнителни количества ремдесивир, които се очаква да стигнат за лечението на пациентите с коронавирусна […]

Току-що разпределихме 8000 дози ремдесивир, в склада има 15 хил. Благодарение на нашата доставка нямаме никакви притеснения

Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

В БулБио-НЦЗПБ представители на регионални здравни инспекции в страната получават количества от лекарствения продукт ремдесивир.

За допълнителни количества ремдесивир, които се очаква да стигнат за лечението на пациентите с коронавирусна инфекция в болниците до септември, правителството отпусна 46 млн. лв. От началото на пандемията са осигурени близо 90 млн. лева за почти 100 000 дози ремдесивир.

„Колегите искат ремдесивир и ваксини. Днес пристигна и от ваксината на „АстраЗенека“, тя ще бъде разпределена. Обезпокоени сме от днешните съобщения, свързани с ваксината на „Янсен„. До края на деня очакваме официално становище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), за да видим как ще процедираме с този проблем“, каза още той.

„Решението, което обсъждаме за „АстраЗенека“ е в 2 посоки – всички, които желаят да си я поставят. Експертно сме сигурни в нейната безопасност. За тези които не желаят ще бъде взето решение какво да си поставят като алтернатива – Pfizer или Moderna, няма трети вариант, докато не чуем позицията на ЕМА, каза още той.

„Нека хората са спокойни. В почти всички области в страната има спад на новозаболелите. Днес има по-малко хоспитализирани и в реанимация“, добави той.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук