Жълт код за опасно време
Предупреждение за проливни валежи от дъжд, придружени от силни гръмотевични бури Предупреждение от първа степен – код жълто за проливни валежи от дъжд, придружени на места от силни гръмотевични бури, условия за градушки и силен северозападен вятър е обявено в много райони от страната. През нощта по-интензивни ще бъдат валежите в Централна България. В областите Плевен, Ловеч, Габрово и В. Търново се […]

Предупреждение за проливни валежи от дъжд, придружени от силни гръмотевични бури

Предупреждение от първа степен – код жълто за проливни валежи от дъжд, придружени на места от силни гръмотевични бури, условия за градушки и силен северозападен вятър е обявено в много райони от страната.

През нощта по-интензивни ще бъдат валежите в Централна България. В областите Плевен, Ловеч, Габрово и В. Търново се очакват количества до около 25-30 л/кв.м. Възможни са и градушки.

Вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще се усилва и утре в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, В. Търново, Пазарджик и Пловдив е обявено предупреждение за опасно силни пориви със скорост 80-90 км/ч.

Утре на много места в страната, с изключение на северозападните райони, ще ще има валежи, по-интензивни и придружени от гръмотевици, в Източна и Южна България. Има условия и за градушки. В областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна е обявен код жълто за количества около 20 л/кв.м.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук