FOX News: Пентагонът отново разреши на трансджендъри да служат в армията
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви в сряда, че Пентагонът е „обърнал“ политиките от епохата на Доналд Тръмп, позволявайки на трансджендърите да служат открито в американската армия, предава новинарският канал FOX News, цитиран от Агенция „Фокус“. След указа, издаден от президента на САЩ Джо Байдън малко след встъпването му длъжност през януари, Пентагонът […]

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви в сряда, че Пентагонът е „обърнал“ политиките от епохата на Доналд Тръмп, позволявайки на трансджендърите да служат открито в американската армия, предава новинарският канал FOX News, цитиран от Агенция „Фокус“.

След указа, издаден от президента на САЩ Джо Байдън малко след встъпването му длъжност през януари, Пентагонът официално премахна ограниченията за транссексуалните лица, като им позволи да служат по избраната от тях полова идентичност. Освен това военното ръководство гарантира, че на тези хора ще се предоставя необходимата медицинска помощ.

„[Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин] е твърдо убеден, че всички американци, които отговарят на високи стандарти за военна служба, ще бъдат само от полза [за въоръжените сили], а придържането към приобщаването укрепва нашата позиция в сигурността“, обяви на брифинг говорителят на Пентагона Джон Кирби. Съгласно думите му, промените са насочени към „възстановяване на политиката, приета от Пентагона през 2016 г. по отношение на трансджендърите“.

През 2016 г. 44-ият президент на САЩ Барак Обама (2009-2017) позволи на трансджендърите да се включат открито във въоръжените сили и да получат необходимата медицинска помощ.

Неговият наследник Доналд Тръмп отмени набирането на трансджендъри в армията, но позволи на онези, които вече бяха на служба, да продължат да я изпълняват.

През януари тази година настоящият президент на САЩ Джо Байдън подписа указ за отмяна на ограниченията, наложени от предишната администрация.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук