​6895 кандидати ще се борят за депутатските места
Изборните секции са над 12 000 465 секции ще бъдат образувани в чужбина, като повече от половината вече са получили своите изборни книжа. В страната стационарните избирателни секции са 11 983, в 9398 секции ще може да се гласува с машини. В болниците ще има най-малко 88 ковид секции, а колко ще са подвижните секции […]

Изборните секции са над 12 000

465 секции ще бъдат образувани в чужбина, като повече от половината вече са получили своите изборни книжа. В страната стационарните избирателни секции са 11 983, в 9398 секции ще може да се гласува с машини. В болниците ще има най-малко 88 ковид секции, а колко ще са подвижните секции ще стане ясно след окончателното им образуване.

Това обобщи на редовния брифинг на Централната избирателна комисия говорителят ѝ Димитър Димитров.

6895 са кандидатите, които участват в надпреварата за народни представители, посочи още Димитров, цитиран от ЦИК.

По рано днес от МВР съобщиха, че е изграден щаб, който координира цялостната дейност с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния процес.

От 8 март работи денонощна телефонна линия и имейл, на който всички граждани, които желаят, могат да подават сигнали, свързани с нарушение на изборния процес, отделно такива сигнали могат да бъдат подавани и в районните управления и на тел. 112, напомни зам.-директорът на ГД „Национална полиция“ Тодор Гребенаров.

Със заповед е изградено междуведомствено звено от прокуратурата на Република България, МВР и ДАНС за противодействие на престъпленията и нарушенията, свързани с изборния процес, касаещ купуването и продаването на гласове и защита на политическите права на гражданите.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук