Проф. Балтов: Броят на излекуваните почти достигна броя на новозаразените. Болниците имат резерв!
В последните дни не се наблюдава експоненциално нарастване на новите случаи, които изискват лечение в болници. Това каза на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов, предаде агенция „Фокус“. „Броят на излекуваните почти достигна броя на новозаразените. Наблюдава се постоянен запълващ се капацитет, […]

В последните дни не се наблюдава експоненциално нарастване на новите случаи, които изискват лечение в болници. Това каза на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов, предаде агенция „Фокус“.

„Броят на излекуваните почти достигна броя на новозаразените. Наблюдава се постоянен запълващ се капацитет, но горе-долу, колкото се приемат, толкова хора се изписват на денонощие. Болниците в София имат готовност. Имат резерв. Той не е на 100% запълнен и имаме възможност, дори при повишаване на броя на новозаразените, да реагираме адекватно“, допълни той.

Проф. Балтов посочи, че очакваният максимум на хоспитализирани е 11 000 души, а за нуждаещи се интензивно лечение – 850. „Не се наблюдава натискът от ноември и декември, когато имаше оплакване от чакане пред болници и недостатъчна възможност за хоспитализации“, допълни той.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук