Преизчисляват пенсиите по нова схема
НОИ добавя натрупания допълнителен стаж без заявление От 1 април Националният осигурителен институт ще преизчисли служебно пенсиите на работещите пенсионери с натрупания допълнителен стаж за предходната година. Механизмът е автоматичен и за следващите години, като вече не се налага да бъде подавано заявление. Заявление ще се подава единствено в случаите, когато работещите пенсионери пожелаят преизчисляването да […]

НОИ добавя натрупания допълнителен стаж без заявление

От 1 април Националният осигурителен институт ще преизчисли служебно пенсиите на работещите пенсионери с натрупания допълнителен стаж за предходната година.

Механизмът е автоматичен и за следващите години, като вече не се налага да бъде подавано заявлениеЗаявление ще се подава единствено в случаите, когато работещите пенсионери пожелаят преизчисляването да се направи, освен със стажа и с осигурителния доход.

От НОИ обаче посочват, че не за всички работещи пенсионери това е добър вариант. Според експертите заявление могат да подадат хората, които работят на осигурителен доход, който надхвърля, поне с малко нивата на осигурителния доход, от който е изчислен техният индивидуален коефициент при пенсионирането.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук