Песков за руските войски по границата с Украйна: Те не са заплаха за никого
„Предислокацията на войски на територията на Русия не е заплаха за никого, а се прави за осигуряване на безопасността на границите“, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков на брифинг, цитиран от „Росийская газета“ и БНР. Песков отговори на въпрос на украински журналист за прехвърлянето на руски военни подразделения в близост до границата с Украйна. „Русия […]

„Предислокацията на войски на територията на Русия не е заплаха за никого, а се прави за осигуряване на безопасността на границите“, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков на брифинг, цитиран от „Росийская газета“ и БНР.

Песков отговори на въпрос на украински журналист за прехвърлянето на руски военни подразделения в близост до границата с Украйна.

„Русия предприема мерки за осигуряване на границите си“, каза той и посочи, че се забелязва повишена активност в региона от страна на НАТО.

Песков отново заяви, че Русия не участва и никога не е участвала във въоръжени конфликти на територията на Украйна.

„Това е вътрешноукраински конфликт и ние, европейските страни, не искаме в резултат на провокации на украинските въоръжени сили гражданската война в Украйна да се възобнови“, каза още говорителят на руския президент.

В сряда Песков заяви също на брифинг, че Русия се опасява от възобновяване на конфликта в Югоизточна Украйна.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук