Отпада задължителното носене на маски на открито в Бургас
От 5 април детските градини на територията на общината ще бъдат отворени Общинският кризисен щаб за борба с Covid-19 взе решение от 1 април да отпадне задължителното носене на маски на открито в Бургас. Поради усложнената епидемична обстановка в града обаче ще продължи да има някои изключения от заповедта на министъра на здравеопазването за разхлабване […]

От 5 април детските градини на територията на общината ще бъдат отворени

Общинският кризисен щаб за борба с Covid-19 взе решение от 1 април да отпадне задължителното носене на маски на открито в Бургас.

Поради усложнената епидемична обстановка в града обаче ще продължи да има някои изключения от заповедта на министъра на здравеопазването за разхлабване на противоепидемичните мерки.

Пенсионерските клубове остават затворени за посещение, а в дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.

От 5 април всички детски градини на територията на общината ще бъдат отворени. Общинският щаб обаче препоръча родителите, които могат да осигурят грижи за децата си в домашни условия, да го направят, за да се ограничат контактите и струпванията на много хора.

Към настоящия момент натоварването на Спешна помощ в Бургас е голямо, но все още има свободна леглова база в медицинските заведения. При евентуално увеличаване броя на заболелите от коронавирус РЗИ – Бургас има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриване на допълнителен брой легла в болниците в бургаска област.

Медиците все пак призовават хората да търсят Спешна помощ само при необходимост, за да няма излишно натоварване на свободния ресурс от спешни екипи.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук