Отлагат парламентарните избори в Чили заради пандемията
Долната камара на чилийския парламент одобри внесен от президента Себастиан Пинера законопроект за отлагане на парламентарните избори заради коронавирусната пандемия, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Очаква се вотът, насрочен първоначално за 10 и 11 април, да се състои на 15 и 16 май, съобщи телевизия „Телесур“. Законопроектът предвижда отлагане и на местните избори за същите […]

Долната камара на чилийския парламент одобри внесен от президента Себастиан Пинера законопроект за отлагане на парламентарните избори заради коронавирусната пандемия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Очаква се вотът, насрочен първоначално за 10 и 11 април, да се състои на 15 и 16 май, съобщи телевизия „Телесур“. Законопроектът предвижда отлагане и на местните избори за същите дати. Президентските избори остават на 18 юли.

Законодателите признаха, че отлагането на вота е необходимо, за да се гарантира сигурността на чилийците в условията на пандемия. Същевременно те посочиха, че правителството трябва да вземе спешни мерки за социална подкрепа на населението.
Вече от седмици в Чили расте броят на заразените с коронавирус. По данни на здравните власти до момента в страната са установени общо 989 492 инфектирани, от които 23 107 са починали.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук