Професор Борисова: КОВИД влияе и на импотентността
„Всички ендокринноболни трябва да се запишат и да отидат и да се ваксинират. Еднакво добри са всички ваксини и еднакво подходящи за всички ендокринно болни, включително и диабетиците“ Това каза в „Денят започва“ председателят на Българското дружество по ендокринология проф. Анна-Мария Борисова. „В България имаме близо половин милион диабетици. В момента диабетиците са разколебани дали да […]

„Всички ендокринноболни трябва да се запишат и да отидат и да се ваксинират. Еднакво добри са всички ваксини и еднакво подходящи за всички ендокринно болни, включително и диабетиците“

Това каза в „Денят започва“ председателят на Българското дружество по ендокринология проф. Анна-Мария Борисова.

В България имаме близо половин милион диабетици. В момента диабетиците са разколебани дали да се ваксинират и не ходят на прегледи при собствените си ендокринолози, да не говорим за болничното лечение“, каза тя.

КОВИД влияе и на импотентността. Много млади мъже се перчат, че ще прекарат вируса – но след години могат да станат импотентни вследствие на КОВИД„, коментира ендокринологът.

Коронавирусът отключва диабет при някои от заразените. Такава информация беше съобщена от председател на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

„Когато започва епидемията в Ухан, за 2 седмици в 2 болници приемат над 600 души с COVID-19. 20% умират, минава време и анализът установява, че роля играе възрастта и високата кръвна захар“, каза проф. Борисова.

Тя посочи и пример от Америка – в болницата „Бирмингам“ в щата Алабама за 5 месеца приемат над 25 000 лица с COVID-19. Aнализът от там показва, че болестта протича най-тежко при възрастните, при мъжете спрямо жените и при диабетиците.

„От Европа – в болницата „Сан Рафаело“ в Милано за 3 месеца са приети над 500 пациенти и от тях 27% са диабетици„, посочи още ендокринологът.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук