От другата страна на ластика
Прословутата тъпанарска реплика на Борисов – че държавата ни била ластик по отношение на ковид-мерките обиколи медиите  Погледах как Полина Паунова   върти на бавен огън Христо Иванов  и си мисля, че това е начинът журналистите да си вършат работата. Да, нито един политик не бива се чувства уютно пред журналист. Защото за всеки политик трябва […]

Прословутата тъпанарска реплика на Борисов – че държавата ни била ластик по отношение на ковид-мерките обиколи медиите 

Погледах как Полина Паунова   върти на бавен огън Христо Иванов  и си мисля, че това е начинът журналистите да си вършат работата. Да, нито един политик не бива се чувства уютно пред журналист. Защото за всеки политик трябва да е да е трудно, тежко, горчиво и опасно да говори в присъствие на журналисти.

И в същото време все още не разбирам защо тази сутрин, по иначе любимата ми bTV, отново гледах малоумен репортаж от поредното включване на премиера от джипа, пътувал заедно с друг кандидат от листите на ГЕРБ – онова голямо нищо, което е министър на спорта. Само да си припомним – отразяване по телевизията на предизборна обиколка, извън предвидената за целта рекламна част от предаването, противоречи със закона.

Но още по-големият проблем е, че излъчената днес част от репортажа беше прословутата тъпанарска реплика на Борисов – че държавата ни била ластик по отношение на ковид-мерките. Водещите на bTV се почувстваха неловко след този откъс и набързо продължиха нататък в програмата. Но това не е достатъчно, скъпи колеги. След подобна изцепка на министър-председател всеки уважаващ професията си журналист трябва да застане от другата страна на ластика.

Където сме ние.

Радослав Бимбалов

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук