Навални обяви гладна стачка, оплаква се от тормоз в колонията
Известният руски опозиционер и критик на Кремъл Алексей Навални обяви гладна стачка в затвора, предаде БНР. В профила си в Инстаграм Алексей Навални пише, че има нужда от медицинска помощ, но администрацията на затвора упорито отказва да му даде лекарства и да извика лекар. Той споделя, че е изгубил чувствителност в части от левия и […]

Известният руски опозиционер и критик на Кремъл Алексей Навални обяви гладна стачка в затвора, предаде БНР.

В профила си в Инстаграм Алексей Навални пише, че има нужда от медицинска помощ, но администрацията на затвора упорито отказва да му даде лекарства и да извика лекар.

Той споделя, че е изгубил чувствителност в части от левия и десния си крак.

Миналата седмица адвокатите на опозиционера съобщиха за влошеното му здраве.

От Федералната служба за изпълнение на наказанията отговориха, че оценяват здравословното му състояние като „стабилно и удовлетворително“.

По-рано Навални разказа, че през нощта го будят и проверяват на всеки час, защото администрацията на затвора го смятала за склонен към бягство.

Областното управление на ФСИН за Владимирска област съобщи, че Алексей Навални получава цялата необходима медицинска помощ в колонията.

„На осъдения Навални, в съответствие с настоящите му медицински показания, се предоставя цялата необходима медицинска помощ“, се казва в изявлението, цитирано от Агенция „Фокус“.

Оттам също така отбелязват, че условията на задържане, процедурата за организиране на надзора над осъдените, включително Навални, се извършват в съответствие с изискванията на действащото законодателство и се прилагат за всички осъдени без изключение.

Обяснява се също така, че служителите на поправителната институция стриктно спазват правото на всички осъдени на непрекъснат осем часов сън. „През нощта, в съответствие с изискванията на закона, служителите правят обиколка на жилищни помещения и извършват визуална проверка на присъствието на осъдените в местата за спане. Тези мерки не пречат на отдиха на осъдените“, се казва в информацията.

Срещите на осъдените с адвокати се осигуряват в съответствие с изискванията на алинея 4 на член 89 от Наказателно-изпълнителния кодекс на Руската федерация.

Опозиционерът изтърпява наказание от две и половина години затвор в наказателна колония №2 в град Покров, Владимирска област.

През февруари той беше осъден ефективно заради многократно нарушаване на изпитателния срок на условната присъда за мошеничество по делото „Ив Роше“ от 2014 г.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук