Минен ловец „Цибър“ се включи в противоминното учение на ВМС на Гърция „Ариадне – 2021“
Корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2), в чийто състав е и минен ловец „Цибър” от Военноморските сили на Република България, акостираха в пристанище Патра, Република Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. По време на прехода от пристанище Тузла в Република Турция през пролива Дарданели екипажите отработиха задачи по тактическо […]

Корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2), в чийто състав е и минен ловец „Цибър” от Военноморските сили на Република България, акостираха в пристанище Патра, Република Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

По време на прехода от пристанище Тузла в Република Турция през пролива Дарданели екипажите отработиха задачи по тактическо маневриране, проведоха различни комуникационни учения, както и тренировки за отразяване на атаки на въздушен противник и прехвърляне на леки товари и поща на ход.

В пристанище Патра, Република Гърция, корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО се включиха в бреговата фаза на противоминното учение на гръцките Военноморски сили „ARIADNE – 2021“.

В поредица от работни срещи съвместно с Военноморските сили на Република Гърция и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки започна планирането на морската фаза на учението.

След учението на ВМС на Румъния „SEA SHIELD – 2021“ двата кораба на ВМС, които участваха в него – „Бодри“ и „Смели“, се завърнаха в Пункта за базиране Варна.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук