Издирването на изчезналия сноубордист приключи без успех
Планински спасители от отрядите в Благоевград, Банско и София, с обучени кучета, преди обяд претърсиха района на падналата лавина Без успех приключи днешната акция по издирването на изчезналия на 21 март 34-годишен сноубордист в района на местността „Картала“ в Рила планина над Благоевград, съобщи 24 часа. Планински спасители от отрядите в Благоевград, Банско и София, […]

Планински спасители от отрядите в Благоевград, Банско и София, с обучени кучета, преди обяд претърсиха района на падналата лавина

Без успех приключи днешната акция по издирването на изчезналия на 21 март 34-годишен сноубордист в района на местността „Картала“ в Рила планина над Благоевград, съобщи 24 часа.

Планински спасители от отрядите в Благоевград, Банско и София, с обучени кучета, преди обяд претърсиха района на падналата лавина в улея Американката. Там, под снега, бе засечен телефонът на сноубордиста. Проверен бе терен от около 1 дка с RECCO рефлектори, сонди и металдетектори, но тяло не бе открито.

Заради лошите условия и повишената лавинна опасност за няколко дни дейностите по издирването бяха преустановени. Подновяването вчера бе заради лекото застудяване и улегване на натрупалия сняг, което понижи лавинната опасност и риска за живота и здравето на планинските спасители.

Сноубордистът изчезна на 21 март следобед при последното спускане по пистата. Той карал последен от групата приятели, с които е бил. Неясно по каква причина, той се отклонил от пистата и оттогава следите му се губят.

Най-вероятно столичанинът ще бъде издирван отново след като започне топенето на снега.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук