„Игра на тронове“ става театрална постановка на Бродуей
Сякаш не стига, че сериалът „Игра на тронове“ по романите на Дж. Р. Р. Мартин ще бъде разгърнат в няколко допълнителни сериала, филми и дори анимация, докато авторът пише предистория, без дори да е завършил оригиналната поредица, а сега стана ясно, че ще има и театрална постановка на Бродуей. Автор на пиесата ще е драматургът […]

Сякаш не стига, че сериалът „Игра на тронове“ по романите на Дж. Р. Р. Мартин ще бъде разгърнат в няколко допълнителни сериала, филми и дори анимация, докато авторът пише предистория, без дори да е завършил оригиналната поредица, а сега стана ясно, че ще има и театрална постановка на Бродуей.

Автор на пиесата ще е драматургът Дънкан Макмилън, който ще я създаде по оригинален разказ, написан от самия Мартин. Действието ще се развива 16 години преди събитията, показани в хитовия сериал на HBO. Почитателите на поредицата ще видят на сцената някои от най-знаковите персонажи от сериала и от историята на Вестерос – Лиана Старк, Нед Старк, Джайм (Джейми) Ланистър, Робърт Баратеон, Регар Таргариен, Оберин Мартел и Баристан Селми.

„Семената на войната често биват посявани в мирно време“, написа Дж. Р. Р. Мартин. „Малко хора във Вестерос подозираха какво кръвопролитие се задава, когато благородници и обикновени хора се събраха за турнира в Харенхол, за да наблюдават как най-добрите рицари в кралството се състезават. Този турнир се споменава в сериала на HBO и в книгите ми, но най-после ще можем да го видим – на сцената.“

Идеята е пиесата да се играе на сцени в Ню Йорк, в Лондон и в Австралия.

Превръщането на популярна книга в театрална пиеса не е нова и вече е доказано, че работи. През 2016 г. започна да се играе пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“, която е вдъхновена от книгите на Дж. К. Роулинг и бързо се превърна в една от най-популярните и успешни пиеси в света.

Източник: Ladyzone

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук