Д-р Даниела Дариткова: Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти
Много е важно България да има стабилно управление след 4-ти април, за да може да преодолеем икономическите и социалните последствия от пандемията. Не е време за експерименти. Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти, които се опитват да спечелят само с отрицание, а не казват какво могат и какво […]

_izbori_2021_v1

Много е важно България да има стабилно управление след 4-ти април, за да може да преодолеем икономическите и социалните последствия от пандемията. Не е време за експерименти. Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти, които се опитват да спечелят само с отрицание, а не казват какво могат и какво ще правят, ако случайно се окажат във властта. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова пред жители на Неделино, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Тя подчерта, че правителството не дели общините на малки и големи, нито по техните политически ръководства. Именно за това в община Неделино през последните 10 години са инвестирани повече от 8 млн. лева. В това число през февруари тази година са осигурени 300 000 лв. за изграждане на училищен SТЕМ-център. В края на миналата година се отпуснаха 350 000 лв. за хидрогеоложки проучвания и сондажи. Реализирани са редица проекти за улици и пътища в общината, за изграждане и модернизация на пространства и обекти за обществено ползване. Ремонтиран е междуобщинският път Долен-Крайна. Със средства от държавния бюджет също така е рехабилитиран изцяло пътят от Бял Извор до Златоград.

„Всичко това се случва заради усилията на правителството да осигури стабилност на държавата, защото тя е финансово добре управлявана и е имала възможност да отделя допълнително средства за общините“, отбеляза д-р Дариткова.

Тя призова жителите на Неделино да направят разумен избор за тези, които са доказали, че се грижат за хората и които могат да развиват модерна България.
Д-р Дариткова представи листата на ГЕРБ-СДС, като в срещата участваха Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева и Денислав Костов.
Според Недялко Славов коалицията между най-голямата дясна партия ГЕРБ и най-старата – СДС, се възприема добре.

„Хората осъзнават, че само ние можем да гарантираме стабилност. Точно стабилност е нужна – за справяне с коронакризата, за изпълнение на поетите ангажименти. Програмата ни е ясна. Ние гоним устойчив ръст на доходите в следващите 4 години, като стремежът е минималната работна заплата да достигне 1000 лева, а средната 2000 лв“, посочи Славов.

Той подчерта, че социалната програма изцяло ще бъде преформатирана и насочена към нуждите на всеки отделен уязвим човек.

„Целта е тази помощ да стане още по-адекватна за всеки нуждаещ се. Ключово за нас е образованието, където ще продължим да инвестираме, ясно осъзнавайки, че добрите резултати са предпоставка за успех във всички останали сфери на обществения живот. Ще продължим да инвестираме в здравеопазването, особено в спешната помощ, която е изключително важна за нашия регион“, допълни Недялко Славов.

Денислав Костов, който в листата представлява община Неделино, заяви, че за кандидатите на ГЕРБ-СДС е лесно да говорят за постиженията, защото са видими. Костов припомни, че в Неделино близо 600 човека получават субсидия ежегодно за тютюнопроизводство.

„Всяка година тютюнопроизводителите в страната се подпомагат с около 70 милиона лева. Ние помагаме на сектора с възможност да се преориентира и да е в помощ на хората, защото знаем колко е трудно в планината да се занимаваш със земеделие. Сериозна подкрепа е заявена от страна на държавата за инфраструктурни проекти, финансирани по Програмата за развитие на селските райони. Този красив площад и тази сграда на общината в Неделино са направени със средства от нея. Предстои да се обнови изцяло двора на училището, да се изгради спортна площадка. Занапред населени места като Неделино ще бъдат в обсега на програмата и при активност от страна на местните власти ще се случват хубави неща“, допълни Костов.

Той призова: „На 4-ти април с №28 да покажем, че сме №1, за да дадем основание на следващото правителство на ГЕРБ да инвестира отново в Неделино“.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС проведоха срещи и с жители на селата Кундево и Средец.

Водачът Христо Терзийски и кандидатите на ГЕРБ – СДС се срещнаха с жители на общините Кюстендил и Бобов дол

Винаги е вълнуващо да си у дома – там, където премина детството и където родителите ми продължават да живеят. Тази връзка не съм я прекъсвал. Съседите, старите приятели, с които почти всяка седмица се виждаме, са най-истинската „социология“ – казват ми проблемите директно и откровено. За тях съм си „Ицо“ и това, за щастие, никога няма да се промени. Това заяви по време на среща в роднито си село Слокощица водачът на листата на ГЕРБ – СДС за Кюстендил Христо Терзийски.

В неформалната среща се включи и младият кмет на Слокощица Венера Илиева. По-рано същия ден кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ – СДС, областният координатор Даниел Данчев и общинският ръководтел на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов се срещнаха с жители на Големо и Мало село, община Бобов дол. По време на срещите те обсъдиха нерешените местни проблеми и ситуацията с ковид пандемията. Кандидатите за народни представители представиха и акценти от предизборната програма на ГЕРБ.

„Цялостна реформа на социалното подпомагане, увеличение на размерите на някои помощи, окрупняване на пакетите социални помощи и въвеждане на нови видове. Това е заложено в програмата при нов управленски мандат“, обясниха кандидатите от Коалицията.

„Много се направи, но и много предстои. Хората трябва да бъдат активни и да гласуват на 4-ти април с номер 28 в интегралната бюлетна, за да продължат градивните промени както в големите, така и в малките населени места“, призоваха кандидати от ГЕРБ – СДС за област Кюстендил.

Георги Мараджиев в Сопот: В следващия мандат на ГЕРБ приоритет ще бъдат малките населени места

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Владимир Пильов, Николай Стаматов, Теодора Вълканска, Кристина Атанасова и Иван Петков, заедно с областния координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев се срещнаха с жители на Сопот.

„Добре познавам проблемите на малките общини, все пак съм кмет на такава-община Стамболийски, постоянно съм сред хората и чувам техния глас, но искам да ви уверя, че в следващия управленски мандат на ГЕРБ те ще бъдат приоритет на политическата партия“. С тези думи се обърна към хората Георги Мараджиев.

Той допълни, че присъстващите с него кандидати за народни представители, сред които и представителят на Сопот – Иван Петков, ще защитават интересите на хората от общините в област Пловдив, тъй като листата е съставена от кандидати от всички общини в областта.

„През кампанията обиколихме за пореден път цялата Пловдив област и се убедихме, че и в най-малките населени места има смисъл да се ходи, за да се чуе мнението на жителите им. Разбрахме, че много от тях споделят политиката на ГЕРБ, харесват, това, което правителството успя да свърши през този мандат и разчитат много промените да продължат да се случват“, коментира още Мараджиев.

Кандидатите за народни представители представиха акцентите в програмата на ГЕРБ като посочиха, че се предлагат различни програми за квалификация и преквалификация на хора, останали без работа или заети в сектори с намаляващо търсене на служители.
Предлага се също създаване на „Национален фонд за дигитална и професионална трансформация на пазара на труда 2021 – 2025 г. за подкрепа на бизнесите чрез обучения, индивидуални консултации и др.“ Предвиждат се и стимули за работодатели и хора в пенсионна или предпенсионна възраст за заетост, предприемачество, обучения по дигитални умения.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук