Корнелия Нинова: Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ
Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която присъства на отбелязването на 143 години от Освобождението на България в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията. Нинова поднесе цветя и сведе глава в знак на преклонение. „Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите […]

Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, която присъства на отбелязването на 143 години от Освобождението на България в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията. Нинова поднесе цветя и сведе глава в знак на преклонение.

„Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски, финландски, румънски, черногорски и сръбски воини загинали в Руско-турската освободителна война. Паметен завинаги остава подвигът на българските опълченци. Те дадоха живота си, за да я има Родината ни.

Днес всеки българин, където и да се намира, носи в сърцето си частица гордост и свободолюбие. Това ни събира в едно. Защото да си българин е състояние на духа. Дух на достойнство, на съзидание, на непримиримост към всяко потисничество и несправедливост. От този дух имаме нужда и днес, защото много страхов отнемат от силата ни. Но ние можем да ги преодолеем.

Нека вдигнем глава. Да подадем ръка на уплашените и слабите. Да ги преведем през трудностите и заедно да бъдем горд и свободен народ.

Това, което ни научи Освобождението и което трябва да завещаем на следващите поколения българи е, че свободата води след себе си развитие“, каза Корнелия Нинова.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук