Спипаха четирима каналджии, криели 24 афганистанци в село Генералово
Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение- Свиленград привлече като обвиняеми С.К., на 22 г., и Д.К., на 22 г., за подпомагане на чужди граждани незаконно да преминават и пребивават в страната – престъпление по чл. 281 ал.2 т. 1 т.4 т.5 във вр. чл. 20 от Наказателния кодекс. Към наказателна отговорност са привлечени и […]

Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение- Свиленград привлече като обвиняеми С.К., на 22 г., и Д.К., на 22 г., за подпомагане на чужди граждани незаконно да преминават и пребивават в страната – престъпление по чл. 281 ал.2 т. 1 т.4 т.5 във вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

Към наказателна отговорност са привлечени и Д.А., на 23 г., и С.Д., на 52 г., за опит да подпомогнат чуждите граждани незаконно да преминат през страната.

На 25 февруари 2021 г., в с. Генералово, общ. Свиленград, служители на Гранично полицейско управление – Ново село установили група от 24 граждани на Афганистан – мъже, между които имало шест малолетни и непълнолетни деца. Те се били настанили в къща в селото. Незабавно били извършени действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

Няколко часа по-късно е било установено, че С.К. и Д.К са осигурявали храна и вода на чужденците, а другите двама обвиняеми трябвало да ги транспортират с автомобили до гр. София. Събрани са доказателства, че гражданите на Афганистан са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 3 000 и 5 000 евро, за всеки един от тях, за да стигнат до гр. София.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Действията по разследването продължават.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук