Простреляната в София сърна се възстановява
Раната не е толкова тежка, животното ще оцелее В София спасиха простреляна сърна. Раненото животно било забелязано вчера близо до оживен булевард. Вероятно е ранено около Витоша и бягайки е стигнало до „Цар Борис III“. Сигнал е подаден на спешния телефон 112, а животното е спасено от екип на „Аварийна помощ и превенция” към Столичната […]

Раната не е толкова тежка, животното ще оцелее

В София спасиха простреляна сърна. Раненото животно било забелязано вчера близо до оживен булевард. Вероятно е ранено около Витоша и бягайки е стигнало до „Цар Борис III“. Сигнал е подаден на спешния телефон 112, а животното е спасено от екип на „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община. Въпреки че е простреляно на няколко места ,вече се възстановява в зоопарка в София, предаде NOVA.

„В момента животното е спокойно, лежи. Има надежда да оцелее. Раната не е толкова тежка. Животното е стреляно или със сачми, или с пушка. Имаме надежда, че то ще се възстанови изцяло”, обясни главният ветеринар на зоопарка.

„Мъжът, който ни сигнализира за животното, е видял как сръндачето се е строполило на стълби, близо до автомобила му. Животното беше докарано по спешност при нас. Обработихме раните и го настанихме за възстановяване. Надяваме се да се стабилизира. Има вариант да остане при нас. Ако състоянието му позволява, ще го върнем обратно в естествената му среда”, разказа директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук