Недоволството на „Кулата“ може да прерасне в блокиране на движението
Сериозни загуби и неустойки търпят малките фирми за товарни превози заради въведеното от гръцките власти тестване на шофьорите на камиони на граничния пункт „Кулата – Промахон“. Недоволството ескалира и може да прерасне в спонтанно блокиране на движението на българска територия. От два дни с решение на гръцките здравни власти антигенни тестове за коронавирус се правят […]

Сериозни загуби и неустойки търпят малките фирми за товарни превози заради въведеното от гръцките власти тестване на шофьорите на камиони на граничния пункт „Кулата – Промахон“.

Недоволството ескалира и може да прерасне в спонтанно блокиране на движението на българска територия.

От два дни с решение на гръцките здравни власти антигенни тестове за коронавирус се правят и на всички шофьори на тежкотоварни камиони.  Пробите се взимат на  границата от 7 сутринта до 22 часа, а през нощта тестове не се правят. 

Четири километра ги минах за 7 часа, през деня – от 8 до 10 вечерта, не минават повече от 20-30 автомобила в Гърция, товарни“, каза заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници  Веселин Дангов, предава БНР.

Дангов твърди, че има дискриминационно отношение към превозвачите:

По това време минават бусове с гастарбайтери-българи, леки коли. Хората, които се занимават с тестовете, обръщат внимание на тях и на ТИР-овете. Правят тестове, но на товарните автомобили са най-малко. Единствено на „Кулата“ е това – този парадокс, който няма аналог“

Според превозвачите това е поредното нарушение на европейското споразумение за зелени транспортни коридори от страна на Гърция.

Заради липсата на  адекватна реакция от българската държава може да се стигне и до спонтанно  блокиране на движението преди Кулата, предупреди Веселин Дангов:

Само за 2 часа и ще кажат: да, бе, да, оставете ги, товарните автомобили не подлежат, защото има закон.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук