САЩ: Ваксината на „Пфайзер“ може да се съхранява по-дълго при по-високи температури
 Американската администрация по храните и лекарствата заяви, че замразени флакони от ваксината на „Пфайзер“ могат да бъдат съхранявани на температурите на фармацевтичните фризери за период до 2 седмици, съобщава Франс прес. Условието преди това беше съхранението на препарата да се осъществява в интервала от минус 80 до минус 60 градуса по Целзий. От агенцията посочват, […]

 Американската администрация по храните и лекарствата заяви, че замразени флакони от ваксината на „Пфайзер“ могат да бъдат съхранявани на температурите на фармацевтичните фризери за период до 2 седмици, съобщава Франс прес.

Условието преди това беше съхранението на препарата да се осъществява в интервала от минус 80 до минус 60 градуса по Целзий. От агенцията посочват, че транспортирането му при по-високи температури ще доведе до облекчаване на изискването местата за ваксинация да разполагат със специално оборудване и ще улесни разпространението на ваксината по повече точки, предаде БНР.

Условието за съхранение при много ниски температури дойде след изследването на „Пфайзер“ за стабилността на произвеждания от нея препарат. РНК молекулите в него се разпадат по-бързо от съставките на обикновените ваксини, въпреки защитната обвивка, поясняват от Франс прес.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук