Костадин Ангелов: Имаме „план Б“ за масовата ваксинация
До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията Правителството има „план Б“ за масовата ваксинация, която ще бъде извършена след доставките на 1 млн. дози от препарата на „Пфайзер“ и 480 хил. дози от този на „Модерна“. Те ще пристигнат в периода март-юни. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време […]

До месец и половина може да имаме пълен контрол над епидемията

Правителството има „план Б“ за масовата ваксинация, която ще бъде извършена след доставките на 1 млн. дози от препарата на „Пфайзер“ и 480 хил. дози от този на „Модерна“. Те ще пристигнат в периода март-юни. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на визита във Варна.

Считам, че до месец-месец и половина ще имаме пълен контрол над епидемията в страната. Нека хората вместо да чакат локдауна, да носят маските, да си дезинфекцират ръцете, да спазват дистанцията и да се събират по-малко на големи групи – това е абсолютно достатъчно за ефективен контрол над заболяването”, смята здравният министър.

Ангелов сподели своето разочарование от ситуацията с доставката на „Астра Зенека“ и припомни, че фирмата не е изпълнила договорката и от обещаните 4,5 млн дози могат да бъдат доставени много по-малко.

Здравният министър даде уверение, че вторите дози за всички минали първия етап на имунизацията се съхраняват в хладилници на РЗИ.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук