Йотова: Сега най-важното е спечелването на парламентарните избори, после ще мислим за президентските
За четири години не съм усетила подкрепата от БСП за мен и Румен Радев да е намаляла ни най-малко. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова в град Пещера, предаде радио „Фокус“ – Пазарджик. На въпрос вътрешна информация ли е, че БСП е склонна да подкрепи Румен Радев за втори мандат в екип с нея, […]

За четири години не съм усетила подкрепата от БСП за мен и Румен Радев да е намаляла ни най-малко.

Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова в град Пещера, предаде радио „Фокус“ – Пазарджик.

На въпрос вътрешна информация ли е, че БСП е склонна да подкрепи Румен Радев за втори мандат в екип с нея, Йотова заяви: „Нека бъдем коректни и точни към това, което съм казала, а вие сте чули. БСП е подредена партия, която има много сериозен устав, който винаги се спазва, поне откакто аз съм в нея, с много точни процедури и номинации, които се правят от структурите, за да се вземе най-накрая решението на Националния съвет.

Предстои още много път да извървим в тази посока, защото в момента най-важно е добрата кампания и спечелването на парламентарните избори, а след това ще помислим за президентските избори“.

„Смятам, че така ще постъпят колегите ми от БСП. Що се отнася до подкрепата, за която ме питате, това, което казах, да, точно така е. За всички тези 4 години не съм усетила подкрепата за мен и г-н Радев да е намаляла ни най-малко. Напротив, в най-трудните моменти тази подкрепа най-много ни е помагала“, обясни Йотова.

Относно напускането на още един депутат от ПГ на БСП, Йотова заяви, че не е коректно да коментира. „Нямам цялата информация. Това е работа на ръководството на ПГ, на колегите ми от БСП. Много е лесно да стоим отстрани и да коментираме в общия хор – няма да си го позволя“, допълни тя.

На въпрос единна ли е партията в предстоящите избори Илияна Йотова коментира: „Това ще покаже кампанията и резултатът. За толкова години наблюдения и работа в БСП зная, че в точно такива моменти партията е способна на крайна мобилизация“.

„Способна е да затвори много страници, които по една или друга причина не са прочетени докрай, изразявам се метафорично в случая. Способна е да даде всичко от себе си, за да могат да бъдат спечели изборите. Днес листите са готови, пожелавам на всички тези хора успех, те са много сериозни и силни. Те имат не само какво да кажат, но и какво да направят за България“, поясни вицепрезидентът.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук