БСП: България не е обмитила правилно китайски стоки, ще връщаме стотици милиони евро на ЕС
Според БСП България ще връща стотици милиони евро от неправилно обмитени стоки Доклад на европейската агенция за борба с измамите ОЛАФ за работата на агенция „Митници“ скара управляващи и опозиция. Според БСП България ще връща стотици милиони евро от неправилно обмитени стоки. Финансовият министър обаче отрече да е имало такава проверка и да се налага […]

Според БСП България ще връща стотици милиони евро от неправилно обмитени стоки

Доклад на европейската агенция за борба с измамите ОЛАФ за работата на агенция „Митници“ скара управляващи и опозиция. Според БСП България ще връща стотици милиони евро от неправилно обмитени стоки.

Финансовият министър обаче отрече да е имало такава проверка и да се налага връщане на финансови средства, предаде bTV.

Преди две седмици първи по темата за доклад на ОЛАФ за митниците се изказа държавният глава.

Днес по време на парламентарния контрол от БСП попитаха финансовия министър за констатация на службата за борба с измамите, в която има незадоволителна оценка за работата на митниците, която ощетява Европейския съюз.

Генерална дирекция Бюджет счита, че България е разполагала с правилната стойност за отчитане на стоки от китайската република и умишлено не приела мерки за защита на интересите на ЕС. Вашите митничари са откраднали от ЕС и казвате, че няма претенции“, заяви проф. Румен Гечев.

Не са ми известни каквито и да било експертни оценки за дължими десетки и стотици милиони евро. В законодателството на ЕС не съществува механизъм за възстановяване. Не е постъпвало такова становище за финансова отговорност на България във връзка с проверката на митническата стойност през 2019 година“, заяви от своя страна Кирил Ананиев.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук