СФСМВР: Уволнението на полицаите е прибързано
В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР остро възразява срещу прибързаното решение за уволнение на полицаите от Сандански, още преди да е започнало дисциплинарното производство Според официалното съобщение, публикувано на сайта на МВР и изпратено до медиите, участието на полицаите в приятелско събиране по празничен повод и в ограничен кръг е определено като тежко […]

В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР остро възразява срещу прибързаното решение за уволнение на полицаите от Сандански, още преди да е започнало дисциплинарното производство

Според официалното съобщение, публикувано на сайта на МВР и изпратено до медиите, участието на полицаите в приятелско събиране по празничен повод и в ограничен кръг е определено като тежко дисциплинарно нарушение, за което се предвижда уволнение. Такова внушение преди още да е започнала дисциплинарната проверка е недопустимо, заяви председателят на полицейския синдикат Валентин Попов, цитиран от БНР.

Тази публикация беше излязла в момент преди още да са започнали действията на дисциплинарно-разследващите органи по дисциплинарното производство. Смятаме, че подобни информации към медиите, преди да е дадена възможност за защита на служителите, са неуместни. Най-малкото!

Според Синдикалната федерация на служителите в МВР въпросът за дисциплинарната отговорност и вида на дисциплинарното наказание е много спорен и настояват за професионална и безпристрастна работа по случая с техните колеги.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук