Старши акушер от „Майчин дом” е първата ваксинирана с “Moderna” (Видео)
Старши акушер София Йорданова от столичния „Майчин дом” е първият медик, имунизиран с ваксинната на “Moderna”, предаде репортер на БГНЕС. 100 са медицинските лица от лечебното заведение, които ще бъдат ваксинирани с “Moderna”. Общо 200 са заявилите желание да бъдат ваксинирани с новия препарат, а около 150 души вече са ваксинирани с ваксината на Pfizer/BioNTech. […]

Старши акушер София Йорданова от столичния „Майчин дом” е първият медик, имунизиран с ваксинната на “Moderna”, предаде репортер на БГНЕС.

100 са медицинските лица от лечебното заведение, които ще бъдат ваксинирани с “Moderna”. Общо 200 са заявилите желание да бъдат ваксинирани с новия препарат, а около 150 души вече са ваксинирани с ваксината на Pfizer/BioNTech.

В сряда у нас пристигнаха общо 2400 дози от “Moderna”, които останаха в РЗИ-София. Още 4000 дози трябва да пристигнат на 25 януари. Имунизацията с тази ваксина изисква поставянето на две дози в интервал от 28 дни.

София Йорданова отговаря за Ковид отделението в „Майчин дом“
Пред медиите тя заяви, че като медицинско лице никога не е имала колебания дали да се ваксинира или не.
„Напротив. Чакала съм с нетърпение този ден и искам да благодаря на компетентните органи, сложили филтър между нас и вируса, за цялата организация на това деяние днес. Много мои близки и приятели го преболедуваха, от което не съм останала безучастна като медицинско лице“, каза тя.

Тя увери, че ще бъде на първа линия до самия край, защото това е не само професия, но и призвание за нея и колегите ѝ.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук