Плащаме с 55 паунда повече от македонците за виза за Великобритания
Българите, румънците, естонците, литовците и словенците ще плащаме по-скъпи визи за Острова, отколкото останалите Македонци и турци плащат с 55 паунда по-малко за виза за работа във Великобритания от българите. В опит да се справи с последствията от Брекзит, правителството на Обединеното кралство увеличи до 30 000 броя на визите, които ще издава на сезонни земеделски […]

Българите, румънците, естонците, литовците и словенците ще плащаме по-скъпи визи за Острова, отколкото останалите

Македонци и турци плащат с 55 паунда по-малко за виза за работа във Великобритания от българите. В опит да се справи с последствията от Брекзит, правителството на Обединеното кралство увеличи до 30 000 броя на визите, които ще издава на сезонни земеделски работници, пише Монитор.

Правителството на Обединеното кралство удължи за допълнителна година пилотната програма за сезонни работници, стартирана за първи път през 2019 г. Разширява се и програмата, като 30 000 визи трябва да бъдат предоставени на тези, които искат да дойдат и работят във ферми във Великобритания за период до шест месеца през 2021 г.

Правителството коментира, че тези работници ще играят жизненоважна роля в подпомагането на производителите да събират и пакетират продукцията си, като същевременно намаляват зависимостта си от мигрантския труд, докато страната свиква с болезненото си излизане от ЕС.

Цената на разрешителните – 244 британски лири – може да е твърде висока за потенциални краткосрочни работници, особено тези от Източна Европа. Нещо повече, докато на гражданите на повечето страни от ЕС се предлага намаление от 55 британски лири, за българи, естонци, литовци, румънци и словенци – не.

С преференции са турците и македонците.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук