Каракачанов: Кадрови военен, бригаден генерал и човек с опит ще предложим за шеф на „Военна полиция“
Кадрови военен, бригаден генерал и човек с опит ще предложим на президента за шеф на служба „Военна полиция“. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на отбраната Красимир Каракачанов след заседанието на Комисията по отбрана, предаде Агенция „Фокус“. Вчера Министерският съвет прие Решение за предложение до президента на Република България за издаване на указ, […]

Кадрови военен, бригаден генерал и човек с опит ще предложим на президента за шеф на служба „Военна полиция“. Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на отбраната Красимир Каракачанов след заседанието на Комисията по отбрана, предаде Агенция „Фокус“.

Вчера Министерският съвет прие Решение за предложение до президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Борислав Сертов от длъжността „Директор на служба „Военна полиция“.

Министър Красимир Каракачанов отговори на въпроса дали има готово име, което да изпрати на президента, за служба „Военна полиция“. „Имаме разбира се. Като го обявим ще го видите. Разпоредил съм да се пише“, заяви още министърът.

Той посочи, че ще каже името, когато стане факт, защото не иска някой да спекулира, че през медиите лансира кадрите, които изпраща на държавния глава. „Трябва да се изпрати на съгласуване при президента и тогава да се внесе в Министерски съвет и да бъде назначен“, каза още министър Каракачанов. По думите му това е нормалната практика.

На въпрос дали е подписал заповедта за новите заплати в армията, министърът отговори, че го е направил вчера.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук