Калоян Паргов: Настояваме Столична община да обезщети всички пострадали от наводнението хора
Настояваме Столична община да обезщети всички пострадали от наводнението хора, защото тя също носи отговорност. Това каза Калоян Паргов, лидер на Градската организация на БСП в София, по време на заседание на Столичния общински съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Разбирам кризисното включване на г-жа Фандъкова, очаквах го. Гледайки кадрите тази седмица ми заприличахте на […]

Настояваме Столична община да обезщети всички пострадали от наводнението хора, защото тя също носи отговорност. Това каза Калоян Паргов, лидер на Градската организация на БСП в София, по време на заседание на Столичния общински съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Разбирам кризисното включване на г-жа Фандъкова, очаквах го. Гледайки кадрите тази седмица ми заприличахте на една героиня – Алиса в страната на чудеса. След наводнения, можем да направим един извод – Столична община, под ваше ръководство, системно неглижира необходимостта от превенция, която удобно споменахте. Всяка година от БСП повтаряме едно и също нещо – защо не са усвоени докрай предвидените средства, в случая става дума за почистване на речните корита. Много удобно казваме колко говорим за превенция, но всяка година се изненадваме от снега, тази от количествата дъжд“, заяви Паргов.

По думите му, ако се разходим из всички тези реки, ще видим затлачени и обрасли речни корита, които са основна причина да бъдат заливани дворове, къщи и земеделски реки.

„Трудът на хората бива удавен, защото вашата подопечна община не си е свършила работата навременно и качествено“, каза още той.

„Нужда е системна поддръжка на укрепване на речните корита, не да се суетят всичките ви подопечни пред камерите, когато бедствието е факт. Необходимо е да се разшири и системата за наблюдение на водните обекти, за да не сме вечно изненади“, поясни лидерът на БСП-София.

„След повече от 20 години концесията на ВиК системата, все още огромна част от територията на община остава без канализация. Какъв е смисълът от ремонтите на улици, които нямат отводнителни шахти или не се чистят редовно. Пропуснати са редица възможности за изграждане на канализация в отдалечените райони“, коментира Калоян Паргов.

„Настояваме Столична община да обезщети всички пострадали хора, защото тя също носи отговорност“, заяви той. Паргов каза още, че са пропуснати редица възможности за изграждане на канализация в отдалечените райони на София.

„Уважаеми управляващи от ГЕРБ, това не са герои във филма „Столичани в повече“. Дължим им грижа и услуги, подобаващи на данъкоплатци, жители на една истинска и съвременна европейска столица“, каза още той.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук